zondag 18 november 2012

September Oktober 2012

Vogeltrek op Terschelling.



Eind september begin oktober is tevens het begin van de najaarstrek van vele vogelsoorten uit het noorden van Europa. 
Met een groep Vogelfotografen 4 dagen over het eiland struinen om leuke soorten te kunnen vastleggen. Het strand staat de eerste dag centraal. We hopen op binnenkomende soorten. De Jan van Gent behoort zeker tot de mogelijkheden evenals de Drieteen strandlopers. 

Drieteenstrandloper

De harde wind speelt ons zeker parten. Fotograferen van uit een laag standpunt vereist het nemen van maatregelen door je telelens goed te beschermen zodat dat de apparatuur niet gezandstraald wordt. 


Jan van Gent












Ook de Tapuit is op doortrek. Deze was dan ook goed te benaderen. Groenlingen die zich te goed deden aan de rozenbotels. Een uitgeputte buizerd op een duintop kon niet van zijn rust genieten gezien de Kauwtjes die hem geen moment rust gunde.



Buizerd
Tapuit


Groenling.

 Ook in de haven op West Terschelling kunnen leuke soorten worden waargenomen zoals de Alk


Alk.






De wadkant is zeker de moeite waard om bij zonsopkomst te gaan bekijken om de snelle kleurveranderingen te kunnen waarnemen en vervolgens vast te leggen in een mooi sfeerbeeld.








Als de zon hoger aan de hemel staat krijgt het wad prachtige kleuren op de grens waar kwelders ontstaan door de eerste pioniersvegetatie als Engels Slijkgras en Zeeaster en Zeekraal. 


Ook vogels zijn rijk vertegenwoordigd: voedsel in overvloed voor de vele steltlopers en de vele soorten die jaarlijks de voorjaars- en de najaarstrek van uit het hoge noorden naar het zuiden maken. Om vervolgens in het voorjaar de reis weer terug te maken. Voor hen is het waddengebied zeer belangrijk.


Oeverpieper
Nederlands enige echte stukje ongerepte natuur, het waddengebied bijzonder meer geschikt voor natuurfotografie. Zie voor meer informatie over onze Workshop Natuurfotografie op de site.

http://tjido-wierda-nature-photography.nl


2 opmerkingen: